Известие

Collapse
No announcement yet.

Цена на нов клапан за вариатор

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
    Ами ела да го видим де. И аз съм от Сф
    Е евалата! Ще ти драсна 1 ЛС тогава
    Alfa Romeo 156 1.8TS' 97 - EX
    Alfa Romeo 156SW 1.9JTD 16V M-Jet' 04

Comment

Ще го гледате или ще го чистите? Иначе не мога да разбера как толкова трудно си го намерил като е един и същ на клапана и на Алфа и на Фиат и на Ланчия.
      Alfa 75- Ex
      Lancia Lybra 1.8

Comment

Първоначално публикувано от mikizh Покажи съобщение
        Ще го гледате или ще го чистите? Иначе не мога да разбера как толкова трудно си го намерил като е един и същ на клапана и на Алфа и на Фиат и на Ланчия.
        пълна проверка
        Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
        156 1.8TS 16V (01.2001)
        147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
        0879369082

Comment

Днес бях при колегата Night Rider, за да разрешим проблема със соленоида и изненада - нямаше никакъв проблем със въпросния соленоид, а няколко други проблема , които колегата ги оправи за отрицателно време и се оказа много точен и разбран. Шапка му свалям . Аз уж ходя в реномиран сервиз при приятели а те въпросните хорица всяко едно нещо което са пипнали по колата ми в последствие се разбра и си проличава колко "реномиран" е сервиза им. Та да не навлизам чак в такива подробности само с няколко думи - колата си тръгна на пушка .
          П.П. 147- ицата на Night Rider върви страхотно на газ и в други съм се качвал но тази определено много върви!

Comment

Първоначално публикувано от Kanev Покажи съобщение
            Днес бях при колегата Night Rider, за да разрешим проблема със соленоида и изненада - нямаше никакъв проблем със въпросния соленоид, а няколко други проблема , които колегата ги оправи за отрицателно време и се оказа много точен и разбран. Шапка му свалям . Аз уж ходя в реномиран сервиз при приятели а те въпросните хорица всяко едно нещо което са пипнали по колата ми в последствие се разбра и си проличава колко "реномиран" е сервиза им. Та да не навлизам чак в такива подробности само с няколко думи - колата си тръгна на пушка .
            П.П. 147- ицата на Night Rider върви страхотно на газ и в други съм се качвал но тази определено много върви!
            Важното е, че колата е вече Алфа. Но трябва да благодаря и за бързата реакция на Scarface
            156 1.8TS 16V (01.2001)
            0879369082

Comment

Важното е, че колата е вече Алфа. Но трябва да благодаря и за бързата реакция на Scarface
              Да. Аз също благодаря на Scarface за бързата реакция

Comment

Та кво си купихте от Scarface ?
                Alfa Romeo 1.8 TS `98
                sigpic

Comment

Първоначално публикувано от svetlastf Покажи съобщение
                  Та кво си купихте от Scarface ?
                  Шланг, беше скъсан, някой го лепил с изолирбанд. направо паднах как колата не го е засмукала него или нешо друго. Освен това не правеше хубав контакт куплунгът на бобината на клапана със самия клапан. Имаше и още няколко нещица. Сложили са му универсална сонда - тя работи много добре, но компа не я харесва като параметри и дава грешка
                  156 1.8TS 16V (01.2001)
                  0879369082

Comment

Благодаря,
                    прости нещица, как не са ги видяли "пичовете от реномирания сервиз" ??
                    Alfa Romeo 1.8 TS `98
                    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от svetlastf Покажи съобщение
                      Благодаря,
                      прости нещица, как не са ги видяли "пичовете от реномирания сервиз" ??
                      Тия "пичове" изобщо не искам да ги коментирам, защото трябва цял ферман да напиша. Слагат ми нов дебитомер и след това изобщо не ми казват, че шланга е направо в трагично състояние и т.н. По - добре да се спра до тук , че много се отклоних от темата вече...

Comment

Може да съм изпуснал от очи, но някой ще издаде ли цената на нов клапан и откъде бих могъл да си го набавя, т.к. подозирам, че и моят не работи.
                        Alfa 156 1,8 TS 2001

Comment

Първоначално публикувано от zihni Покажи съобщение
                          Може да съм изпуснал от очи, но някой ще издаде ли цената на нов клапан и откъде бих могъл да си го набавя, т.к. подозирам, че и моят не работи.
                          Мисля, че не е той. Откачи му куплунга и го премери с мултицет. Трябва да дава няколко ома. Освен това вътре сърцевината става черна и може да блокира да се движи. Аз я почистих с шкурка 600
                          Last edited by NightRider; d.m.y г., 11:41.
                          156 1.8TS 16V (01.2001)
                          0879369082

Comment

Дори не е нужно да го разкача. Съпротивлението може да се измери и на двете калаени пъпки отгоре.
                            Alfa 75- Ex
                            Lancia Lybra 1.8

Comment

Вариатор - 500 лв

Здравейте, от няколко дни чувам тракане(не силно) от мотора като подам газ, при падане на оборотите тракането спира (или поне не се чува). Закарах я на сервиз и ми казаха че трябва да сменям вариатора и ще струва 500 лева. Въпросът ми е, търпи ли отлагането във времето въпросната смяна, и какви ще са последиците ако карам още известно време така? Мога ли да използвам втора употреба вариатор или е препоръчително чисто нов?

Предварително ви благодаря за отговора.

Comment

Може да си караш така още много време по принцип, зависи колко е умрял вариатора де. 500 лева за смяна на вариатор?? Тея да не искат да ти дадат още един да си имаш за резерва? Можеш да си купиш втора употреба, но колко ще изкара и дали ще уцелиш здрав всичко е божа работа! Като го смениш си провери соленоида, който ти смазва вариатора дали работи коректно, щото и следващия ще си замине за отрицателно време. Друго важно е да си караш колата само с хубаво масло и да го сменяш на време! Тея неща дето ти ги пиша по принцип са дъвкани доста и можеше и с търсачката да си ги намериш! Успех!
                                www.t-auto.bg

Носачи ATEC, Авточасти, Масла Bardahl, Motul, Castrol, Mobil < - клик

Comment

Working...
                                X